0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Elfelt/Kbhbilleder.dk
Foto: Peter Elfelt/Kbhbilleder.dk

Da Ny Carlsberg Glyptotek blev opført i 1897, gik et bassin fuld at tømmer til de nærliggende pladser næsten op til det nuværende Tietgensgade. På fotoet fra 1898 er Islands Brygge endnu ikke anlagt bagved.

Ny kæmpeø vil blot være endnu et eksempel: København bliver stadig bygget på gammelt lort

Når Lynetteholmen om få år påbegyndes, vil det langtfra være første gang, at pladsmangel, ambitioner og nye behov får København til at brede sig på vandsiden. Det har byen gjort siden middelalderen.

FOR ABONNENTER

For på bordet ligger også det forslag om anlæg af en helt ny ø ud for Trekroner Fort, som regeringen og Københavns Kommune lancerede i oktober under navnet Lynetteholmen. Den skal skabe grunde til boliger til 35.000 mennesker, en ny metroforbindelse og en havnetunnel mellem Nordhavn og Refshaleøen. »Et kinderæg« af en plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) betegnede projektet, der skal stå fuldt udbygget i år 2070 og til den tid også beskytte hovedstaden mod klimaforandringernes stigende vandstand og stormfloder.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Læs mere