Ny dansk opfindelse vil gøre snaskede lædermøbler til fortid
Læder skal kun have sæbespåner, siger man. Men nu har en producent udviklet en lædertype, der kan tåle skrappere midler.
- Design
- For Abonnenter
- Læs Senere
Læder skal kun have sæbespåner, siger man. Men nu har en producent udviklet en lædertype, der kan tåle skrappere midler.
Annonce
Designeren og fotografen Rigetta Klints seneste nummer af designmagasinet Håndværk er både overbevisende og opløftende.
Møbler er ikke kun smukke og magelige. De kan også være med til at forhindre virus i at sprede sig.
Årets Mindcraft-udstilling skal opleves – ikke i Milano, men hjemme i stuen. Det udfordrer virkelig de værker, der ikke har en egentlig brugsfunktion.
Som var de medlemmer af en sekt beholder inkarnerede Roskilde Festival-gæster deres armbånd på i månedsvis. I år må de måske nøjes med en orange lampe, skriver designskribent Lars Hedebo Olsen i denne klumme.
Når Bettina Bakdals kjoler bevæger sig på grænsen til kunst, er det netop, fordi hun sætter tid af til hver enkelt. Det fortæller beklædningsdesigneren, som har vendt sig bort fra den hurtigløbende modebranche.
Fra møbeldesigner Anne Brandhøj fælder et træ, går der to år, før hun har et færdigt værk i hænderne. Hun håber, det afspejler sig i produktet og skaber en større bevidsthed om håndværk versus masseproduktion.
Lys er det immaterielle stof, som tekstildesigneren Astrid Krogh altid har kredset om. Hun er blevet kendt for sine store vægtæpper af lysende optiske fibre, som blandt andet er købt af samlere i USA. Netop nu er hun især optaget af, hvordan guld reflekterer guld – og giver lys. Som i det alter, hun har lavet til kirken på Rigshospitalet.
Tepotten Brown Betty er det ældste og stærkeste symbol på den britiske tekultur. Men modsat næsten alle andre designklassikere er Brown Betty ikke underlagt et bestemt design. Den ikoniske tepotte er udviklet over århundreder og er i evig forandring – ganske som tekulturen selv.
Det er ofte på grund af deres smukke ydre og funktionalitet, at Japans papirlamper og tekopper løber med opmærksomheden. Men hele designområdet har været en væsentlig brik i genopbygningen af det japanske samfund efter Anden Verdenskrig, viser appetitlig antologi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Glas, keramik, tekstil og træ. 2021 byder på masser af designudstillinger, hvor materialerne er i højsædet. Men der bliver også fokus på tysk historie og havet omkring os.