Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
P
Jens Lindhe
Foto: Jens Lindhe

Den lange træbygning har fået mere harmoni med fem store jævnt fordelte skorstene.

Berømt badehotel er de dannede æstetikeres svar på Lalandia: Ånden i Svinkløv Badehotel er genrejst i en perfekt konservatisme

Det er ikke lige til at se ved første øjekast. Men det nye Svinkløv Badehotel, der genåbnede fredag, er blevet bedre end det hus, der brændte ned til grunden i 2016.

FOR ABONNENTER

Ankomsten er storslået. Ind gennem en skov, der lukker sig i en tæt grøn tunnel omkring vejen. Jeg kører langsomt og ruller vinduet ned. Skovbunden er knudret fugtig-frodig af mos og bregner, der står frem i enkelte lysninger under et selvlysende grønt tag af saftige forårsblade. Og så kommer jeg ud til lyset, himlen og havet. Bakkerne, skoven og stranden. Vandet, himlen og vinden.

Betydningen af arkitekturen i Svinkløv Badehotel findes ikke først og fremmest i dets bygninger. Deres forhold til landskabet er altafgørende for erfaringen af stemningen, og arkitekturen er et ensemble af tre grå træhuse distribueret ud i forskellige niveauer i terrænnet. Hovedhuset ligger tilbagetrukket på kanten mellem skoven og klitterne 200 meter fra vandet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden