0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
C.F. Møller Architects
Visualisering: C.F. Møller Architects

Tegnestuen C.F. Møller står for det planlagte højhusbyggeri, Mindet, på Aarhus Havn. Med 150 meter i højden vil det overstige et andet omdiskuteret 142 meter høje tårnbyggeri Lighthouse yderst på Aarhus Ø. Illustration: C.F. Møller Architects

237 reaktioner på kæmpebyggeri: Menneskefjendsk fallos-skrummel eller moderne byudvikling?

Et tårnbyggeri til erhverv nær Aarhus’ latinerkvarter har sat gang i debatten langt ud over arkitekturkredse i Aarhus.

FOR ABONNENTER

Det planlagte over 150 meter høje erhvervsbyggeri ved kornsiloerne på Aarhus Havn har udløst 237 høringssvar fra styrelser og stifter, foreninger, mænd og kvinder. De har alle stærke holdninger til byggeriet – ikke mindst til højden.

Huset med adressen Mindet 6 og navn herefter er tegnet af tegnestuen C.F. Møller for bygherren Olav de Linde, der vil skabe plads til erhverv, restauranter og butikker. Et eksisterende byggeri danner grund for byggeriet, der ifølge et flertal i Aarhus’ byråd nu skal omdannes og udvides med et forskudt tårnbyggeri, og tegnestuen beskriver Mindet som »et bymæssigt integreret landmark og fremtidigt pejlemærke for Aarhus«.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce