0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Rasmus Hjortshøj
Foto: Rasmus Hjortshøj

Verner Pantons filtduge markerer indgangen til afdelingen 'Den radikale formgivning'.

Arkitekturredaktør: Titlen på udstillingen fik mig til at græmmes. Men udvalget er solidt, og teksterne er glimrende i ny udstilling

På begrænset plads formår Dansk Arkitektur Center at fortælle om dansk arkitektur fra vikingeborge til månebaser på måder, så man både bliver oplyst og underholdt.

FOR ABONNENTER

Titlen ’So Danish!’ med udråbstegn er typisk for Dansk Arkitektur Center i sin kommunikation: larmende, smart og ironisk skrydende. For nogle er det typisk dansk. Jeg græmmes over det. Men titlen passer til Blox-bygningens imposante stål- og glashus og det guldgalleri (!), som denne nye permanente udstilling af dansk arkitekturhistorie finder sted i.

Direktør Kent Martinussen hævdede ved pressevisningen, at det hele tiden har været meningen, at dette galleri skulle rumme en introduktion til dansk arkitektur, men at det ikke før nu har kunnet lade sig gøre at realisere ideen, som ellers har været så ivrigt efterspurgt af centerets gæster. Især de internationale af slagsen.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.