Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Sætternissen
Illustration: Peter Sætternissen

Anmeldelse: ’The Handmaid’s Tale’ fortsætter det høje niveau og excellerer videre med den brutale undertrykkelse

Sidste års vigtigste tv-serie er tilbage. Med de to første afsnit af anden sæson af ’The Handmaid’s Tale’ lægger serien stærkt fra kaj med grumme tilbageblik og frapperende billeder.

FOR ABONNENTER

Man kan sige, at første sæson af ’The Handmaid’s Tale, tv-serien baseret på Margaret Atwoods ekstremt dystopiske science fiction-roman fra 1985, virkelig var fjernsyn til tiden. For i dens kølvand fulgte – uden nogen entydig causal relation overhovedet – #MeToo-bevægelsen og en omfattende dokumentation af overgreb mod kvinder i hele den vestlige verden.

Og denne tematik, mænds grove undertrykkelse af og forgriben sig på kvinder, spiller jo en vis rolle i fortællingen om June Osborne, der som en konsekvens af visse – hmmm – samfundsmæssige ændringer i USA ser sig reduceret til fødeslave hos en betydende, men infertil overklassefamilie i New England, hvor hun også selv kommer fra. Spørgsmålet er imidlertid, om serien kan siges at adressere et feministisk problemkompleks, eller om den snarere forholder sig til en generel frihedsproblematik i sin skildring af dels et klassisk demokratis afvikling, dels en autoritær statsforms magtovertagelse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden