Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
P

En havfruemorder går til bekendelse: »Vi sad og fik et par øl, og så kom vi til at snakke om, at vi godt kunne bruge et scoop«

Mandag 6. januar 1998 vågner Danmark til en nyhed, der i løbet af dagen rydder forsider over hele verden. Den Lille Havfrue har mistet hovedet. I de tidlige morgennyheder på TV 2 og senere på CNN og en lang række andre internationale tv-stationer bliver der vist videooptagelser fra gerningsstedet. Billederne er taget af freelancefotograf Michael Forsmark Poulsen. En mand, der ud over at være fotograf også er dybt kriminel. I en ny bog af journalist og forfatter Jens Høvsgaard går Forsmark til bekendelse og fortæller om, hvordan en villig og sensationslysten presse på den ene side har fordømt ham, samtidig med at redaktører på de samme medier har betalt ham for at begå handlinger i strid med både god presseskik og straffeloven. I dette uddrag fra bogen beskriver Jens Høvsgaard sit første researchbesøg i Forsmarks private hjem.

FOR ABONNENTER

Han har været ramt af to blodpropper året før og mener, at tiden er inde til at fortælle sandheden om havfruedrabet og alle de andre forbrydelser og pressehistorier, han har været involveret i. Jeg har i første omgang takket nej til tilbuddet om at skrive en bog om hans liv. Mener ikke, der er nogen grund til at forherlige endnu en forhenværende vanekriminel med et efterskrift. Men hans fuldstændige accept af de krav, jeg har til et samarbejde, har fået mig til at ombestemme mig. Han er indforstået med, at den bog, jeg skriver om hans liv, ikke bliver en mikrofonholderbog eller en omgang glamourøs »her er dit liv«. Jeg har fortalt ham, at jeg på ingen måde vil kunne affinde mig med, at han redigerer i det, jeg skriver. Det krav har han accepteret. »Jeg vil ikke blande mig, det er helt op til dig at beskrive, hvordan du oplever mig og de ting, jeg har lavet«, har han sagt, men samtidig understreget, at han ikke vil være med til at bringe tidligere kriminelle venner i fedtefadet. Han vil indrømme egen skyld, men ikke »stikke«, som han formulerer det. Selv om han fortæller mig, at han ikke længere befinder sig på den forkerte side af loven, så må jeg forstå, at han stadig er underlagt »branchens« uskrevne regler. Hvis man vil bevare sit gode helbred, så sladrer man ikke om noget eller nogen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden