Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
P
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Peter Øvigs nye bog handler om hans mor. Og ham selv: »Jeg tror ikke, at jeg kan sige mig helt fri for, at det i begyndelsen var et hævnprojekt«

Mens forfatteren Peter Øvig sad bøjet over sin mors sygejournaler, sænkede glasklokken sig over ham selv. Han blev ramt af sit livs værste depression og endte med at blive indlagt på Rigshospitalets lukkede psykiatriske afdeling. I sin nye bog, ’Min mor var besat’, fortæller han historien om sin psykisk syge mor, der døde i 2016. Et generationsportræt af en mor, der var låst af sin tid, og en fortælling om en søn, der måske også blev det.

FOR ABONNENTER

Men undervejs blev den også en fortælling om hans egen depression. Om den sygdom, der udviklede sig i researchfasen, da han havde fået aktindsigt i morens journaler og læste, hvad hun havde fortalt sine læger, fra hun var en ung fortvivlet småbørnsmor, til hun var en kronisk deprimeret, stærkt medicineret plejehjemsbeboer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden