Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tor Birk Trads/Tor Birk Trads
Foto: Tor Birk Trads/Tor Birk Trads

Mario Vargas Llosa, nobelprisvindende forfatter fra Peru, har dundret politisk i taler og valgkampagner, men det er kunsten og litteraturen, han vil huskes for. Han er i Danmark, og I aften taler han i København.

Stjerneforfatter sætter spot på fandenivoldsk feminist og hendes berømte barnebarn, der skaltede og valtede med kvinder

Mario Vargas Llosa fra Peru mærkede verden åbne sig, da han kunne læse. Nu er nobelprismodtageren i Danmark, og i aften taler han i København om sin danmarksaktuelle roman, som er et dobbeltportræt af maleren Gauguin og hans feministiske bedstemor. Hun dundrede imod kvindeundertrykkelse 170 år før #MeToo. Han tog et skelsættende opgør med kunstbegrebet. Vi har mødt Llosa til en snak om litteratur, feminisme og et truet Europa.

FOR ABONNENTER

Men da jeg nærmer mig, rejser den peruanske forfatter og nobelprismodtager Mario Vargas Llosa sig og toner frem som den stærke personlighed, han er kendt for at være, både af læsere, litterater og af de fleste, der har interesseret sig bare en smule for demokrati, magtmisbrug og latinamerikanske diktaturers kommen og gåen i de sidste mange årtier.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden