0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Asil Al-Asadi er den danske Sana fra 'Skam': »De siger, at jeg er en skændsel for islam. At jeg ikke må stille mig op på en scene«

Skuespiller Asil Al-Asadi er født i Irak og bor i Ishøj. Men hun kommer fra Kirke Helsinge. Hendes opvækst blandt kornmarkerne i provinsen og det kulturchok, hun fik, da hun flyttede til Ishøj, er årsagen til, at hun vil være skuespiller. Hun vil skubbe til samfundets forståelse af kvinder som hende. Muslimske kvinder med tørklæde. De bliver portrætteret stereotypt, mener hun. Det kan skuespil ændre på. Problemet er bare, at dem bliver der ikke skrevet roller til.

FOR ABONNENTER

Men en dag modtog Asil Al-Asadis far et brev, der vendte op og ned på det hele. I brevet stod der, at han skulle melde sig som soldat i den irakiske hær.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.