Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Foto: Fondation Le Corbusier / fotos fra udstillingen
Foto: Foto: Fondation Le Corbusier / fotos fra udstillingen

Charlotte Perriand var en moderne kvinde, der selvfølgelig selv agerede model på den chaiselong, hun designede i 1928. Billedet vakte noget opstandelse, fordi hun lå der iført en nederdel og med benene strittende i vejret.

Kæmpe--udstilling slår alt, hvad anmelderen hidtil har set: Hun ville ændre verden og den måde, vi bor og arbejder på

Franske Charlotte Perriand skabte banebrydende møbler og arkitektur i gennem hele det 20. århundrede. Kæmpeudstilling i Paris pakker hele hendes værk ud og gør det så godt, at alle andre designudstillinger blegner. .

FOR ABONNENTER

På udstillingen ’Salon d’Automne’ i 1929 gik Charlotte Perriand, Le Corbusier og Pierre Jeanneret linen helt ud. De ville vise den moderne måde at leve på. Hvor køkkenet ikke var gemt langt fra spisebordet, men lå som en integreret del af stuen. Hvor arbejdshjørnet bestod af et stålbord med en flydende glasplade, og hvor det mest komfortable møbel var en chaiselong, der kunne vippes, så man lå som i en tandlægestol med benene strittende lige i vejret. Badeværelset var topmoderne med en brusekabine i et stort aluminiumsrør, og køkkenet var indrettet som en lille fabrik, hvor alt kunne gemmes af vejen, så rummet kunne holdes rent, og der var god plads til madlavningen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden