0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Pressebillede, Taschen
Foto: Pressebillede, Taschen

De utroligt detaljerede og ekspressivt farvelagte kobberstik fra slutningen af 1500-tallet er forbilledligt gengivet i den store (og dyre) bog fra Taschen. Men snyd ikke dig selv for de nyforfattede tekster, som gemmer på spændende information om datidens Europa.

5 hjerter til gigantisk bog: Så er der mord, hor og hærgen til dit kaffebord

Smuk, men grufuld coffee table-bog med kobbertryk fra 1500-tallet om koloniseringen af Amerika får os til at forstå, hvorfor blackface, mexicanerfest på gymnasiet, og hvem der spiller hvilke roller i Hollywood, betyder noget. Det begyndte for over 400 år siden. Mindst.

FOR ABONNENTER

Pågældende beretninger findes i det, som kaldes en af verdenshistoriens mest imponerende bogserier. Udgivet i Frankfurt i årene mellem 1590 og 1634 af Theodore de Bry og hans efterkommere som et gennemillustreret værk baseret på forskellige rejseberetninger fra ’den nye verden’ – alt det, som ikke er Europa, naturligvis – og nu coffeetableficeret af den tyske mega-forlægger Benedikt Taschen. Her dog skrællet ned til de første ni bøger, de mest imponerende af dem, som beskriver Amerika, både nord, mellem og syd.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA