0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Iben Mondrup: Da vi boede i Grønland, kom vores nabos store søn til at skyde lillebroren. En anden nabos barn blev ædt af hundene

Forfatteren Iben Mondrup voksede op i Grønland, og dengang – i 1960’erne og 1970’erne – var danskerne chefer i Grønland. I sin nye roman, ’Tabita’, fortæller Iben Mondrup en barsk historie, hvor både danske og grønlandske familier slår revner, og børns liv ender på tragisk vis.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

FOR ABONNENTER

»Problemet var bare, at der ikke skete noget. Jeg forsøgte at knække nakken på duen, mens mit barns øjne bare blev større og større. Så rykkede jeg til, og duens hoved fløj selvfølgelig af, mens blodet sprøjtede ud over både mig og hende. Det var måske ikke lige det, der skulle ske, tænkte jeg. Hun stod bare dér, dybt chokeret«.

»Nå«, siger jeg til hende. »Nu sætter jeg lige hovedet på igen, og så lægger vi duen her. Men den lider ikke mere, Ellen««.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce