0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Zlatans forgyldte fod er, hvad der står tilbage af den nedsavede statue udenfor Malmö FF's stadion.

Førte krænkelseskulturen til kongens fald?: Zlatans efterladte fod viser faren ved at udødeliggøre vores helte for tidligt

Først jublede Zlatan Ibrahimovic med masserne, da en statue af fodboldikonet blev afsløret i oktober foran hans gamle klub i Malmø. To måneder efter vendte masserne sig imod ham, og statuen blev fældet. Han deler vandene – nu også som statue – siger kunsthistoriker og de folk, vi traf, da vi opsøgte de sørgelige rester af et svensk ikon.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

FOR ABONNENTER

Fra sin ophøjede plads mellem de brune vandpytter, der hurtigt spreder sig hen over fliserne mellem de to stadioner, den gamle og den nye fodboldverden, er det næsten, som om Zlatans efterladte fod trækkes i forskellige retninger af ubehagelige understrømme.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.