Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Zlatans forgyldte fod er, hvad der står tilbage af den nedsavede statue udenfor Malmö FF's stadion.

Førte krænkelseskulturen til kongens fald?: Zlatans efterladte fod viser faren ved at udødeliggøre vores helte for tidligt

Først jublede Zlatan Ibrahimovic med masserne, da en statue af fodboldikonet blev afsløret i oktober foran hans gamle klub i Malmø. To måneder efter vendte masserne sig imod ham, og statuen blev fældet. Han deler vandene – nu også som statue – siger kunsthistoriker og de folk, vi traf, da vi opsøgte de sørgelige rester af et svensk ikon.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

FOR ABONNENTER

Fra sin ophøjede plads mellem de brune vandpytter, der hurtigt spreder sig hen over fliserne mellem de to stadioner, den gamle og den nye fodboldverden, er det næsten, som om Zlatans efterladte fod trækkes i forskellige retninger af ubehagelige understrømme.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Eric Thayer/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Pete Buttigieg er ung og kvik. Men kan han slå både Sanders og Trump?
  Hør podcast: Pete Buttigieg er ung og kvik. Men kan han slå både Sanders og Trump?

  Henter…

  Pete Buttigieg er en af favoritterne i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat. Det er gået hurtigt, for det gør det for borgmesteren fra South Bend, Indiana. Men er USA klar til at vælge en præsident, der er homoseksuel?

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  Trods rigsretssag og en splittet nation er Donald Trump mere populær end nogensinde før. Måske har han ligefrem haft den fedeste uge i sin tid som præsident. Så er lektien fra tre år med Trump, at han er en ny slags politiker, der bliver stærkere af det, der ville gøre andre svagere?

 • Jack Plunkett/AP/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Billie Eilish giver stemme til en hel generation af følsomme unge
  Fik du hørt: Billie Eilish giver stemme til en hel generation af følsomme unge

  Henter…

  Søndag aften vandt Billie Eilish de fire største Grammy-priser - som den yngste musiker nogensinde. Den 18-årige amerikaner skriver om selvmord og om døde venner og om en verden, de voksne har efterladt i krise. Men hvem er den teenager, som kom ind fra siden og ændrede musikbranchen for altid?

Forsiden