0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Inden Jan Sneum blev rockjournalist i Danmarks Radio, var han fotograf. Den rolle tilfaldt ham i hans familie, fra han var i 15-årsalderen, og som ung og yngre tog han mange billeder til musikmagasiner af sine idoler.

Legendarisk rockjournalist er uhelbredeligt syg: »Jeg drømmer om flere matiné-koncerter, når den her coronavirus er overstået. Om aftenen kan jeg ikke gå ud, når droppet er sat til«

Siden Jan Sneum som ung hørte The Whos ’My Generation’, har hans liv handlet om rockmusik. Først fotograferede han musikerne. Så spillede ham dem i radioen og skrev om dem. Så meget og så godt, at en Rolling Stone-journalist kalder ham en »levende legende«. Nu har den 74-årige rockentusiast samlet sine billeder og tanker i ’Sneums Kalejdoskop’. En erindringsbog i tide, for Jan Sneum er uhelbredeligt syg af kræft. ​​​​​​​​​​​​​​​

FOR ABONNENTER

74-årige Jan Sneum har sammenlagt været rockjournalist og -fotograf i 55 år og har lige så længe samlet på al den musik og musikviden, der har interesseret ham. Han har brugt sin viden i tør, faktuel form, når han har været redaktør af og hovedskribent på opslagsværker om dansk og udenlandsk rockmusik. Samtidig har han ladet sit engagement i al ikkekonform rytmisk musik sprudle igennem til lytterne i de fire årtier, han var vært i Danmarks Radio, senest for programmet ’Sneums Garage’. Og så har han gjort et stort pionerarbejde for at formidle livemusik fra Roskilde Festival og mange andre festivaler.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os