0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Inden Jan Sneum blev rockjournalist i Danmarks Radio, var han fotograf. Den rolle tilfaldt ham i hans familie, fra han var i 15-årsalderen, og som ung og yngre tog han mange billeder til musikmagasiner af sine idoler.

Legendarisk rockjournalist er uhelbredeligt syg: »Jeg drømmer om flere matiné-koncerter, når den her coronavirus er overstået. Om aftenen kan jeg ikke gå ud, når droppet er sat til«

Siden Jan Sneum som ung hørte The Whos ’My Generation’, har hans liv handlet om rockmusik. Først fotograferede han musikerne. Så spillede ham dem i radioen og skrev om dem. Så meget og så godt, at en Rolling Stone-journalist kalder ham en »levende legende«. Nu har den 74-årige rockentusiast samlet sine billeder og tanker i ’Sneums Kalejdoskop’. En erindringsbog i tide, for Jan Sneum er uhelbredeligt syg af kræft. ​​​​​​​​​​​​​​​

FOR ABONNENTER

74-årige Jan Sneum har sammenlagt været rockjournalist og -fotograf i 55 år og har lige så længe samlet på al den musik og musikviden, der har interesseret ham. Han har brugt sin viden i tør, faktuel form, når han har været redaktør af og hovedskribent på opslagsværker om dansk og udenlandsk rockmusik. Samtidig har han ladet sit engagement i al ikkekonform rytmisk musik sprudle igennem til lytterne i de fire årtier, han var vært i Danmarks Radio, senest for programmet ’Sneums Garage’. Og så har han gjort et stort pionerarbejde for at formidle livemusik fra Roskilde Festival og mange andre festivaler.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden