0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Dansk-islandsk stjernekunstner vil gøre børn til klimaaktivister med digitalt kunstværk

I dag bliver appen Earth Speakr sluppet løs på verden, og hvis det går, som Olafur Eliasson, der er kunstneren bag projektet, håber, vil børn i hele Europa bruge den som aktivistisk våben i klimakampen. Fremover kan de give stemme til træer, vandpytter, appelsiner, hvad som helst, med små animationer. Vi har brug for miljøaktivisme, der giver håb, mener Eliasson.

FOR ABONNENTER

Ved hjælp af Earth Speakr, som er en app, kan børn og unge lave små animationer, f.eks. filme deres egne ansigter, mens de kommer med et budskab, som de bagefter kan animere over på omverdenen. Et træ, en vandpyt, en fisk, en bil eller et brønddæksel, som dermed får ansigt og stemme. Bagefter kan de dele deres animationer og dermed deres tanker, bekymringer og håb med andre.

»Jeg vil have børnene til at fortælle os voksne, hvad de tænker og føler, og jeg har stor tillid til dem, selv om jeg ikke aner, hvordan de vil bruge det værktøj, vi har lavet«, siger Eliasson.

Vores samtale foregår via Bluejeans.com. Jeg kan se ham, men han kan ikke se mig. Et eller andet fungerer ikke, så han har rejst sig op og vandrer frem og tilbage i studiet med et headset på, mens vi taler. En gang imellem går han forbi kameraet i sin computer, og så kan jeg se, at han gestikulerer, mens han snakker.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden