0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Søren Solkær
Foto: Søren Solkær

Mads Mikkelsen, 54. Her er der frit valg på talrige hylder. Mellem 'Tonny' i 'Pusher' og skydegale 'Arne' i 'Blinkende lygter'. En homoseksuel forelsket i en kvinde i 'En kort en lang'. Kantet præst i 'Adams æbler'. James-Bond-skurk i 'Casino Royale',. Struense i 'En kongelig affære' og en bevidst bedugget gymnasielærer i 'Druk'.

Er der nogen hjemme? Eller er ansigtet bare en maske?

Vi har ligefrem et navn for det: kendte ansigter. Og på Teatermuseet i Hofteatret hænger nu 34 af slagsen. Fire fotografers nye portrætter af danske skuespillere. Men hvad er ansigtet egentlig for en størrelse? Bruger vi det til andet, end vi gør os klart? De andres og vores eget. Og hvad med de kendtes? De sidder jo sådan set på fremmede mennesker, skriver Nils Thorsen i dette fotoessay.

FOR ABONNENTER

Altså forkorter og forenkler vi. Damper personen ind til nogle få karakteristiske pointer, der kan fortælles som historier. Eller i et billede. Vælger visse af virvarets streger ud på bekostning af andre. Og lader dem tjene som ambassadører for alle dem, vi lader ligge ufortalte tilbage.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce