0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Søster Maria (th.) og søster Anna Mirijam er to af i alt cirka 735 søstre fra missionsordenen Søstrene af det dyrebare blod, der blev grundlagt i 1885 og findes i alle verdensdele. Det er 104 år siden, ordenen kom til Danmark.

»Gud er ikke en automat, hvor jeg putter min bøn ind, og så får jeg noget ud af det«

Som ung tænkte søster Anna Mirijam, at hun skulle have masser af børn og et godt betalt job. I stedet blev hun tiltrukket af klosterlivet. I dag er hun blandt de kun tre kvinder på verdensplan, der er generalsekretærer for bispekonferencerne i den katolske kirke.

FOR ABONNENTER

»Man mødte dem i gadebilledet, og et spørgsmål begyndte at dukke op i mig, hver gang jeg så en af dem. ’Hvad med dig og et liv som ordenssøster?’. Det var, som om nogen prikkede mig på skulderen med det spørgsmål, og jeg blev så frustreret, for jeg drømte om en karriere med et job, hvor jeg skulle tjene penge nok til at tage på ferie med min familie, og jeg er selv enebarn, så jeg drømte om en stor familie med et helt fodboldhold af børn«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden