0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Jeg er spændt på, hvad Politikens læsere vil tænke om den«

4. marts 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra Island til Sydafrika. Fra Puerto Rico til Bangladesh. I anledning af, at det 11. marts er et år siden, WHO erklærede coronaepidemien for en pandemi, har Politiken bedt avistegnere kloden rundt om at sende os coronategninger fra det forløbne år. 112 tegnere fra 44 lande har postet flere end 400 tegninger. Her kan du se et uddrag. Men pas på! Det er ikke kun corona, der smitter. Det gør latter også.

Argentina (Alejandra Lunik, La Nación)

Argentina (Pablo Bernasconi, La Nación)

Argentina (Juan Colombato, La Voz del Interior)

Australien (Matthew Davidson, The Age)

»Det, man kan se på tegningen, er en blanding af et gammelt australsk maleri fra 1955, ’Collins St, 5p.m.’, blandet med Melbournes gader under nedlukningen. Gaderne var tidligere fyldte og livlige. Nu er de stille og med afstand«. »Det vil forhåbentlig få beskueren til at sætte pris på det, vi har mistet – men også se, hvor meget vi vinder ved at kunne omstille os hurtigt«.

Østrig (Michael Pammesberger, Kurier)

»Jeg håber, at folk vil spilde morgenkaffen på deres pyjamas under morgenmaden, når de ser min tegning. Men det er egentlig ikke for at provokere, at jeg har tegnet den. Tegningen blev til, fordi vi var i en situation, hvor nedlukningen var ved vejs ende, og man talte om at lade frisører og butikker åbne – mens alle var bange for den næste bølge«. »Perioden mellem de store bølger var ... ret kort. Måske for kort til lidt afslappet shopping og en frisørtid, ikke?«.

Bangladesh (Nasif Ahmed)

Belgien (Marec, Het Nieuwsblad)

»20 år efter 9/11-angrebet symboliserer min tegningen slutningen på en periode. Under 9/11 var der to fly, som angreb Twin Towers, og min tegning viser to virusser, der angriber Trump Tower. Det er begyndelsen på slutningen, hvor USA igen bliver angrebet af en ukendt styrke«. »Før pandemien troede alle, inklusive mig selv, at Trump var urørlig. Men virussens angreb markerede måske begyndelsen på enden af hans præsidentperiode«

Brasilien (Carlos Amorim)

Brasilien (Marcos Roberto Santos, Estadão)

Bulgarien (Alla & Chavdar, Press Prass)

Bulgarien (Tchavdar Nikolov)

Kroatien (Nik Titanik, 24sata)

Danmark (Lars Andersen, Berlingske)

Danmark (Anne-Marie Steen Petersen, Politiken)