0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Courtesy the artist and Gladstone Gallery, New York and Brussels/Louisiana
Foto: Courtesy the artist and Gladstone Gallery, New York and Brussels/Louisiana

Solen og dens udbrud er et gennemgående symbol i Arthur Jafas værker, her fra videoværket 'Love is the Message, the Message is Love' fra 2016.

Se den på Louisiana fra på onsdag: 7 minutter lang video kommer til at stå som et af vor tids vigtigste kunstværker

En af genåbningsudstillingerne, der åbner på onsdag, er Louisianas soloudstilling med den amerikanske kunstner Arthur Jafa, der har skabt et af vor tids vigtigste kunstværker. Med stor følsomhed stiller udstillingen skarpe spørgsmål.

FOR ABONNENTER

Værket er en montage af filmklip fra YouTube, som samler og sidestiller billeder fra blandt andet den amerikanske borgerrettighedsbevægelse med optagelsen af Barack Obama, som synger ’Amazing Grace’, med billeder af Lauryn Hill, Jimi Hendrix, Serena Williams og med optagelsen af den 50-årige sorte Walter Scott, som i 2015 blev myrdet af en politimand. Billederne flyder sømløst med et af den amerikanske musiker Kanye Wests ultimativt bedste numre, ’Ultralight Beam’ fra pladen ’The Life of Pablo’, på lydsiden.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden