0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Det er 2008 og vi er i DR Byen. Michael Bojesen dirigerer DR Pigekoret. (Redigeret billede, kormedlemmerne er anonymiseret).

DR undertrykte klager over seksualiseret miljø i Pigekoret

12 tidligere sangere kritiserer et seksualiseret og grænseoverskridende miljø i DR Pigekoret under Michael Bojesens tid som chefdirigent fra 2001 til 2010. Klager fra pigerne blev undertrykt. Michael Bojesen afviser disse anklager. DR’s kulturdirektør, Henrik Bo Nielsen, kalder det »på ingen måde acceptabelt«.

FOR ABONNENTER

De ansvarlige i DR afviste, bagatelliserede eller lukkede helt ned for klager, når pigekorsangere i Michael Bojesens tid som chefdirigent for det traditionsrige og eliteprægede DR Pigekoret prøvede at sige fra over for det, de oplevede som et seksualiseret og grænseoverskridende miljø, fortæller tidligere sangere.

12 navngivne tidligere pigekorsangere fortæller i dag til Politiken om konkrete oplevelser, som de har bevidnet, der alle relaterer sig til en seksualiseret kultur i DR Pigekoret. Der var ikke en oplevelse af, at man kunne sige fra til ledelsen. De, der forsøgte, blev undertrykt eller afvist.

Få Politiken hver weekend i 3 måneder

Sæt julen på pause, og fordyb dig i en verden af nyheder.

Annonce