0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Når bare det rimer på Musse …«: Bo Bojesen var med på den værste

Bingo og porno optræder side om side i journalist og forfatter Ebbe Mørks tilbageblik på sit samarbejde og venskab med med Politikens legendariske tegner Bo Bojesen.

FOR ABONNENTER

Det var verdens mindste kontorlandskab, cirka fem gange tre meter, på tredje sal i Politikens Hus med udsigt til Rådhuspladsen. Stort tegnebord, mindre skrivebord, tre stole og en sofa var trængt sammen, og her logerede Hans Bendix, Poul Holck og jeg med besked om, at der også skulle være plads til Bo Bojesen, hvis han skulle komme forbi. Det gjorde han aldrig. Han arbejdede bedst hjemme i Birkerød.

Jeg havde været på Politiken i fem år, før jeg traf Bo Bojesen. Han havde været der siden 1947. Jeg kom i 1966. Og det var ikke på Politiken, vi mødtes. Det var hos Gyldendal i Klareboderne, da vi kom til at arbejde sammen i Blækspruttens redaktion, hvor jeg holdt ud i 30 år, mens Bo blev ved i 7 år længere end mig.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce