Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste


    Knud Sørensen arbejdede som landinspektør på Mors fra 1958-84, hvilket gav ham et godt kendskab til Nordjylland. Han har boet på Mors siden 1958 og bor der stadig i dag.
Forfatterskabet omfatter både lyrik, prosa, biografier og hørespil. Temaet er den danske provins efter 2. verdenskrig. Han skildrer omlægninger i landbruget, nedlæggelsen af gårde og de vanskelige forhold for de tilbageværende. Oftest er beretningerne stilfærdige og begivenhederne taler for sig selv. For romanen En tid modtog Knud Sørensen kritikerprisen og Weekendavisens litteraturpris i 1997.
Foto: Andreas Haubjerg

Knud Sørensen arbejdede som landinspektør på Mors fra 1958-84, hvilket gav ham et godt kendskab til Nordjylland. Han har boet på Mors siden 1958 og bor der stadig i dag. Forfatterskabet omfatter både lyrik, prosa, biografier og hørespil. Temaet er den danske provins efter 2. verdenskrig. Han skildrer omlægninger i landbruget, nedlæggelsen af gårde og de vanskelige forhold for de tilbageværende. Oftest er beretningerne stilfærdige og begivenhederne taler for sig selv. For romanen En tid modtog Knud Sørensen kritikerprisen og Weekendavisens litteraturpris i 1997.

Engang planlagde den 90-årige forfatter Knud Sørensen hele tiden noget nyt. Det kunne han ikke drømme om i dag. Han skal gå sine daglige skridt

Forfatteren Knud Sørensen tæller sine skridt. Den daglige gåtur langs fjorden er hans faste holdepunkt i et omskifteligt liv, der nok snart rinder ud. Landinspektøren, der blev digter, har set døden i øjnene flere gange. Hver gang har han grebet ud efter tallene. Han er fortsat med at gå.

FOR ABONNENTER

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce