0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Foto fra bogen 'Sønderjyder i krig'
Foto: Foto fra bogen 'Sønderjyder i krig'

Der var nok at tale om, da de fem herrer mødtes i august 1916. Den franske general Joffre, den franske præsident Poincaré, den engelske konge, den franske general Foch og yderst til højre værten, den engelske øverstkommanderende Douglas Haig

Historien er aldrig forbi: 5.000 døde var Sønderjyllands pris for genforeningen

Tre fortrinlige og meget forskellige bøger tilbyder henholdsvis en dybtgående historisk fremstilling, en pædagogisk oversigt og en eksistentiel refleksion i forbindelse med hundredåret for Sønderjyllands genforening med Danmark.

FOR ABONNENTER

Det tegner faktisk til at blive en langt større national manifestation end 50-året i 1970. 100 år er selvfølgelig et finere jubilæum, men det er ikke hele forklaringen. Selv om besættelsens patriotiske mobilisering kun lå 25 år tilbage i tiden, var årene omkring 1970 lavkonjunktur for traditionelle nationale markeringer. Grænsekampen blev anset for overstået, digteren Peter Seeberg fik ved genforeningsfesten i 1970 sagt, at historien var forbi.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu