0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Forfatter voksede op i rødstrømpekollektiv: Pernille Ipsens mor hedder Sanne. Og Vibeke. Og Inger, Hanne, Lotte, Else Marie og Susanne

I 1970’erne boede den nu 47-årige Pernille Ipsen i et kollektiv med syv kvinder, som hun alle kaldte mor. I sin dokumentariske bog ’Et åbent øjeblik’ vender hun tilbage til sine mødre, som var rødstrømpebevægelsens fortrop, og fortæller igennem dem historien om de afgørende år, der ændrede måden, vi i dag er sammen på.

FOR ABONNENTER

»De var vokset op i en tid, hvor man var pige, indtil man blev gift, og ordet kvinde brugte man ikke. De følte sig forkerte i forhold til pigerollen og de forventninger, der var til dem, og deres vrede handlede om, at de ikke følte, at de passede ind i det liv, de var blevet stillet i udsigt«, siger Pernille Ipsen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts