0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Da hun spurgte ind til saunaen, grinede de bare: »Don’t worry, vi har alle sammen gået på pigekostskole. Vi er vant til at røre ved hinanden«

De lever under sharia, diktatur og en kultur, hvor det, far siger, altid er det rigtige. Men overklassens saudiarabiske kvinder forstår at sno sig, slippe for ægteskab, eksperimentere med seksualitet og gå efter topjobs. Det kom bag på forfatter Lotte Garbers, da hun flyttede til Riyadh. Nu er hun aktuel med romanen ’Løbeklubben i Saudi’.

FOR ABONNENTER

’Løbeklubben i Saudi’ er en fortælling, der foregår blandt kvinder, der formår at holde sig på så god fod med deres fædre, at de endnu ikke er blevet giftet bort, at de har frihed til at tage kørekort og selv drøne rundt i Riyadh og gå på Starbucks og deltage i den nystiftede løbeklub, der mest er en politisk demonstration af, at kvinder kan bevæge sig frit i det offentlige rum.

Det er ikke en rystende skæbnehistorie om konsekvenserne af kvindeundertrykkelse, af slaveri i hjemmet, om hustruvold eller barnebrude. Det er en roman om en – tilsyneladende – frigjort dansk kvindes møde med saudiarabiske, jævnaldrende kvinder, der lever godt, selv om de lever i et shariastyre. Kvinder, der ligner hende selv og så alligevel slet, slet ikke.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu