0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Gregory Kung
Foto: Gregory Kung

Song-søstrene i et tilsyneladende fredeligt møde i Chongqing i 1940. Ailing er den politiske strateg, der introducerer lillesøster Meiling til Chiang Kai-shek, som hun bliver gift med, og Qingling udfordrer som leninist åbent hans styre.

Bestsellerforfatter: »Min mor er stadig i Kina, men jeg tror, at prisen for at skrive mine bøger helt ærligt har gjort det umuligt for mig at se hende igen«

Hun tog verden med storm med sin roman ’Vilde svaner’. Nu blotlægger forfatteren Jung Chang den virkelige historie om tre exceptionelle søstre og fortæller igennem deres kulørte, voldsomme skæbner det moderne Kinas historie.

FOR ABONNENTER

Sådan fik Jung Chang som barn fortalt historien om de tre søstre Ailing, Qingling og Meiling. Men det var kun en halv sandhed, fabrikeret af kommuniststyret. I sin nye bog, ’Storesøster, Lillesøster, Røde søster’, reviderer den 68-årige forfatter eventyret om døtrene af den velhavende Song-slægt fra Shanghai og fortæller den komplekse historie om tre kvinder, der hver især spillede bemærkelsesværdigt store roller i Kinas historie i det 20. århundrede.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce