0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Victoria Houston Lund, 12, er træt af, at børnelitteratur deles op i pige- og drengelitteratur. Piger vil også have monstre, og drenge vil også læse om venskaber, siger hun.

Victoria, 12 år: »Ligesom man sender medicin til de fattige lande, synes jeg også, man burde sende nogle af de der klassikere derned«

Nogle læser Anders And. Nogle læser murstenstykke bøger. Og nogle er trætte af, at bibliotekerne skelner mellem pige- og drengelitteratur, når de nu vil læse det lige midt imellem. Fire børnelæsere fra Skæring Skole uden for Aarhus og Egholmskolen i Vallensbæk fortæller her, hvad de får ud af at læse, og hvornår de måske ikke helt gider alligevel.

FOR ABONNENTER

»Det var ’Hundemand’ (af Dav Pilkey, red.). Den handler om en mand og en hund. Hvor der så kommer en eksplosion, så halvdelen af hver deres krop ... hmm, altså: En af de tos hoveder skal snart dø, og den andens krop skal snart dø, så de binder dem sammen, så det bliver: Hunde-mand. Hundens hoved med mandens krop, der løber rundt«.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu