0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN

Salman Rushdie: Pandemien har lært os, at der er mange i vores omgangskreds, vi faktisk godt kan undvære

Salman Rushdie nåede at få sin store roman ’Quichotte’ ud, inden katastrofen ramte New York, og han fik svært ved at skrive på grund af tragediens omfang. Han har lært vigtige ting om sig selv og om den menneskelige natur det seneste år og mener, at vaccinerne mod corona også kan være en kur mod løgn og misinformation.

FOR ABONNENTER

Salman Rushdie skal have sit andet stik i morgen. Han blev smittet tidligt, i marts 2020, var syg i to en halv uge, men føler sig heldig, fordi virussen ikke satte sig på vejrtrækningen, og han ikke havde brug for indlæggelse. Han fik feber, hostede, følte sig svag og træt, værre var det ikke, fortæller han.

Han befinder sig stadig i New York, hvor det er begyndt at gå lidt bedre, selv om man aldrig ved. Antallet af smittede er for nedadgående, hospitalerne er ikke længere i katastrofeberedskab, og vaccinen er ved at komme ud til folk. Og ikke nok med, at vaccinererne måske kan få bugt med virussen, måske kan de også genskabe den tiltro til facts og videnskab, som så mange amerikanere har forladt:

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.