0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Santiago Basallo. Tegning: Philip Ytournel
Foto: Santiago Basallo. Tegning: Philip Ytournel

Vores verden bevæger sig hurtigere og hurtigere, og vi bliver stressede af det. Måske findes løsningen i en ældgammel teknologi?

Det lyder støvet, men spørger man anmelderne, er det alt andet end det. Irene Vallejo har med ’Evigheden i et siv’ skrevet bogen om bogen, og overraskende nok er fortællingen om litteraturens vej fra papyrus til iPad blevet en international bestseller. Vi bad forfatteren om at pege på de fem vigtigste nedslag i boghistorien – og så spurgte vi hende, om ikke bøger er ved at være overhalet indenom af Netflix.

FOR ABONNENTER

Den spanske filolog udgav i 2020 ’Evigheden i et siv’, der er en kærlighedserklæring til bogen og en indføring i bogens historie fra papyrussiv til iPad’en. Det gjorde hende med ét til international bestsellerforfatter. Hun vandt priser, bogen blev solgt til udgivelse i mere end 30 lande, heriblandt Danmark, og forespørgsler fra journalister, litterære agenter og festivaler dannede pludselig flaskehals i hendes indbakke.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme