0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

For at beskytte øjnene mod solens lys benytter eksimoerne briller af træ, hvor glasset er erstattet af en smal sprække. De har den fordel frem for almindelige snebriller at de ikke dugger. Foto og tekst fra bogen.

Pragtudgave af polarforskerens møde med inuitterne er en mageløs skildring

Pragtudgaven af Knud Rasmussens store bog om den 5. Thule-ekspedition peger på både hans format og hans begrænsninger, men eventyret og præstationen kan intet rokke ved.

FOR ABONNENTER

Det var det spørgsmål, Knud Rasmussen besvarede med intet mindre end en 18.000 kilometer lang rejse på hundeslæde i 1921-24, hans ’5. Thule-ekspedition’, som gjorde ham udødelig. Ideen havde han fået allerede i 1909, men det tog lang tid at rejse midler til den bekostelige og farefulde færd, som er en af den slags næsten demonstrative kraftpræstationer, man ikke længere ser eventyrere udføre. Allerede 10-15 år senere havde brugen af fly gjort hundeslæden overflødig i forbindelse med den slags rejser.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce