0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN

Denne mand har et simpelt budskab til dig: Du lever et tåbeligt liv

Henry David Thoreaus ’Walden’ fra 1854 er en uomgængelig klassiker i amerikansk litteratur, og den er netop blevet genudgivet på dansk. Men hvad er det, vi kan bruge en mere end 150 år gammel filosofisk selvhjælpsbog til i dag? Vi spurgte en professor, en forlagsredaktør og en bonderøv.

FOR ABONNENTER

Det var mod slutningen af marts 1845, og der var stadigvæk isflager på søen Walden Pond i skovene lidt uden for byen Concord i Massachusetts. Men det gjorde nu ikke den 28-årige Henry David Thoreau noget, at morgenkulden nappede lidt i næsetippen. Han var i fuld gang med at bygge en træhytte, og arbejdet med at hugge 6 x 6 tommers bjælker ud af fyrretræerne med en økse holdt ham mere end rigeligt varm.

Da den unge mand nogle måneder senere kunne flytte ind i hytten, skrev han litteraturhistorie. Ni år efter, i 1854, skulle han nemlig udgive en bog om de to år, han boede alene i skoven. Og den er sidenhen blevet en uomgængelig klassiker i amerikansk litteratur.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.