0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Simone de Beauvoir (1908-1986) var en lysende begavelse, og med hendes hovedværk, 'Det andet køn fra 1949', skabte hun en feministisk klassiker og litterær ledestjerne for kvinder i dag.

Hun var irriteret over at skulle skrive den bog, som alle danske kvinder skylder en lille del af deres frihed til

Med sit hovedværk ’Det andet køn’ fra 1949 ændrede Simone de Beauvoir historien. Intet mindre. Hendes bog er et af de mest indflydelsesrige filosofiske værker fra det 20. århundrede. Hun leverer en lysende klar filosofisk analyse af de ideer, de ’argumenter mod kvinder’, der retfærdiggør kønsbaseret ulighed og diskrimination. Og, som #MeToo og voldtægtsstatistikkerne alt for tydeligt viser os, fortsat findes. Læs Tone Grosen Dandanells forord til den aktuelle genudgivelse af ’Det andet køn’.

FOR ABONNENTER

Simone Ernestine Lucie Marie Bertrand de Beauvoir bliver født i Paris i 1908. Allerede fra en tidlig alder er det tydeligt for enhver – også hende selv – at hun er lynende intelligent. Som barn i en velstillet katolsk familie drømmer hun om at blive nonne, men da hun som kun 14-årig mister troen, beslutter hun sig i stedet for at blive ateist og forfølge en karriere i filosofi. Hun studerer derfor filosofi på det prestigefyldte Sorbonne Universitetet i Paris fra 1927-1929. Som kun 21-årig – og som den yngste nogensinde – består Beauvoir den berømte og berygtede agrégation-eksamen. Jean-Paul Sartre (1905-1980), hendes partner i livet og i filosofien, er den eneste, der består prøven med bedre karakterer.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce