0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tanya Haurylchyk
Foto: Tanya Haurylchyk

Dansk instruktør vil have os til at tale om døde sæler: »I denne film er scenen helt nøgen. Der er bare sælen, som skal behandles«

’Fra det vilde hav’ var årets eneste danske bidrag til Berlinalen – og er nu udtaget til Politiken:Danish:Dox på CPH:DOX. Robin Petrés film går tæt på det enkelte dyrs lidelser som følge af klimaforandringer og forurening. At se dem sådan rammer os hårdere, siger instruktøren og afviser, at dyrebillederne er en ’disneyficering’. Erik Jensen talte med inde før festivalen i Berlin.

FOR ABONNENTER

»Vi ved det jo godt alle sammen, at klimaet er i krise, og at det også går ud over dyrene. Der er mange tal og fakta, som viser det. Men hvis du hører i nyhederne, at en million dyr er omkommet ved en ulykke eller på grund af forurening, rammer det ikke lige så hårdt, som hvis du har et enkelt dyr foran dig, som har et problem, der måske er menneskeskabt, og som kan koste dyret livet«, siger Robin Petré.

Få Politiken hver weekend i 3 måneder

Sæt julen på pause, og fordyb dig i en verden af nyheder.

Annonce

Mere fra os