0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Dodekalitten er et kunstværk, der indtil nu består af 10 sten og et lydkunstværk. I 2025 skal der i cirklen stå 12 stenstøtter med ansigter, der kigger mod hinanden.

Påskeøen eller Stonehenge? Folk valfarter til Lolland for at se tre mænds forsøg på at lave Danmarks største kunstværk. Nu er de halvvejs

12 sten på op til 50 tons stykket. 12 års arbejde. Et lydkunstværk, der stadig ikke er færdigt. En frivillig bestyrelse, der prøver at rejse 21 millioner kroner. Kunstværket Dodekalitten ved Kragenæs på Lolland er historien om at tænke i årtusinder og skabe til trods for hovedrysten.

FOR ABONNENTER

De ligner en vittighedstegning. Torben Skab let haltende, Jon Krabbe rank, som havde han et bræt i ryggen, og Thomas Kadziola stor og drenget i sine Jacoformsko.

Men der er ingen grund til at undervurdere dem eller det, de har gang i, det til trods. De tre er nemlig nogle af hovedkræfterne bag kunstværket Dodekalitten, der står på en høj uden for Kragenæs på Vestlolland. Når værket en dag bliver færdigt, vil det bestå af en cirkel med 12 stenfigurer på mellem syv og ni meter i højden og et lydkunstværk, der strømmer ud fra 12 kanaler.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

  • Erik Petersen/Ritzau Scanpix