0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Pr
Foto: Pr

Maleriet til venstre af H.A. Brendekilde heddder 'Udslidt' og er et af de store numre på udstillingen af den faste samling på Kunstmuseum Brandts i Odense. Noget tyder på, at den mælkede udblænding i toppen af installationsfotografiet forsøger at skjule de meget lidt rene og rolige rum der omgiver kunsten.

Det var aldrig tænkt som museum. Det kan ses og mærkes

Brandts forsøger på at lave museum på etagerne i den gamle klædefabrik. Men hverken spejle og udblændede installationsfotos kan rigtig ændre på, at bygningen i sin nuværende form ikke egner sig til det.

FOR ABONNENTER

Det er lyden af knirkende gulve. Eller er det? Lyder det mere, som om nogen ruller marmorkugler over træplankerne? Som en skonnert, der giver sig? Jeg flytter fødderne lidt fra side til side for at se, om det vitterlig er trægulvet på Brandts i Odense, som giver sig gevaldigt under mine 100 kilo.

Sådan står jeg og tripper lidt og glemmer at koncentrere mig om den danske maler Jens Juel, åbningsnummeret på den nye samlingsophængning på museums-kunsthals-konglomeratet i Odense. En kunstsamling, som efter at Fyns Kunstmuseum blev fusioneret med Brandts og sidenhen flyttede ind i den gamle klædefabrik, har skullet finde sig til rette i lokaler, som aldrig var tænkt som museum.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.