0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Privateje
Foto: Privateje

Især tumlede Hammershøi med farveblindheden i hans senere år, lød en psykiaters teori. Her 'Interiør med bord, reol og windsorstol. Strandgade 25' (1913) som Hammershøi malede tre år før sin død som 51-årig. Det blev solgt for 20,7 millioner kroner hos Christie's i marts i år og indgår i forskningsprojektet. Foto: Privateje

Forskere afslører hemmelighed om den danske mestermaler Hammershøi

På SMK er man i gang med at udforske 65 af Vilhelm Hammershøis malerier for at forsøge at løse gåden om hans metode, som man ved forbavsende lidt om. Der er intet gråt i gråt over kunstnerens palet, viser naturvidenskabelige undersøgelser, og faktisk forholder det helt sig modsat. »Det er virkelig interessant at se, hvor vild Hammershøi var i sit valg af farver«, siger en af forskerne i projektet, Annette Ortiz.

FOR ABONNENTER

»Jeg har en Elev, som maler ganske mærkeligt. Jeg forstår ham ikke, tror, at han vil blive betydelig, søger ikke at indvirke på ham«, skrev Krøyer.

Spar 50 % i det første år

Få udfordrende, engagerende og troværdig journalistik i 2023.

Annonce