P

Bliv elev på Politikens Debattør- og kritikerskole

Er du debatlysten, og brænder du for at deltage i den offentlige debat? Så søg ind på Debattør- og kritikerskolen i København i efteråret 2019 senest 18. juni.

Scroll ned og bliv klogere

 • Hvad er Politikens Debattør- og kritikerskole?


  Et forløb for debatlystne og samfundsengagerede unge. Skolen klæder dig på til selv at deltage i den offentlige debat, og du bliver bedre til at forholde dig kritisk og kvalificeret til andre, der deltager i debatten.

  Debattør- og kritikerskolen løber hvert efterår i København og hvert forår i Aarhus.

  Din ansøgning til efterårets forløb i København skal sendes til kritikerskolen@pol.dk senest tirsdag d. 18. juni 2019 kl. 12.00. Læs mere om, hvad din ansøgning skal indeholde, i bunden af denne side.

  Hvem kan søge ind?


  Alle unge mellem 18-30 år kan søge ind. Dit uddannelsesniveau er underordnet – du skal bare have lyst til at lære, være engageret i samfundet omkring dig og brænde for at være med til at sætte en dagsorden.


  Hvad består skolen af?


  • Inspirationsaftener: 6 onsdage fra kl. 17-20. Her mødes alle deltagere til interviews og debat med landets bedste samfundsdebattører.
  • Skrivekursus: En hel hverdag fra kl. 10-17. Kursus i at skrive lettilgængeligt, klart og levende og at sætte dagsordener.
  • Kursus i mundtlig debat: En hel dag med kursus i mundtlig debat fra kl. 10-17. Du får retoriske redskaber til at argumentere for dine budskaber og formidle dem klart og præcist.
  • Opgaver: Som en del af forløbet skal du øve dig i at skrive debatindlæg. Der er fire skriveopgaver i alt i forløbet.
  • Feedbackmøder: 6 onsdage - når vi ikke mødes til inspirationsaftnerne, mødes du med din feedbackgruppe og jeres træner, og I giver feedback på hinandens opgaver, inden de sendes ind til Politiken.

  Hvor og hvornår?


  Fra starten af september til slutningen af november 2019 i København. Første gang er 4. september 2019 og herefter hver onsdag frem til 27. november.

  Hvad koster det at være med?
  Prisen er 1.950 kr. For det får du undervisning af Politikens skribenter og undervisere, forplejning til arrangementerne, undervisningsmaterialer og et abonnement på Politikens e-avis i de tre måneder, forløbet varer.

 • Hvordan søger jeg?


  Send os en motiveret ansøgning, hvor du fortæller os, hvorfor vi netop skal vælge dig. Fortæl os, hvem du er, og hvilke sager du brænder for.

  Din ansøgning til efterårets forløb i København skal sendes til kritikerskolen@pol.dk senest tirsdag d. 18. juni 2019 kl. 12.00. Den motiverede ansøgning må fylde 500 ord (maks én A4-side). I samme dokument skal du skrive et målrettet CV med relevante informationer om uddannelse, praktisk erfaring og din alder samt info om, hvor du har læst/hørt om Kritikerskolen. Vi udvælger deltagerne til forårets forløb senest 28. juni, og du får svar på mail. Vi glæder os til at høre fra dig.

  Vil du vide mere?


  Se videoen til venstre, og bliv klogere på, hvad Kritikerskolen er.

  Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte projektleder Caroline Bjerre-Bertelsen på caroline.b.bertelsen@pol.dk eller tlf. 26 28 67 37

  Du kan læse nogle af de artikler, tidligere elever har skrevet på Politiken.

  FacebookInstagram

  Læs mere

  Annonce

  For abonnenter

  Annonce

  Podcasts

  • Du lytter til Politiken

   Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
   Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

   Henter…

   På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

  • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

   Du lytter til Politiken

   Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
   Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

   Henter…

   USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

  • Du lytter til Politiken

   Hør podcast: Overgreb i Guds navn
   Hør podcast: Overgreb i Guds navn

   Henter…

   I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

  Forsiden

  Annonce