0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bliv elev på Politikens Debattør- og kritikerskole

Er du debatlysten, og brænder du for at deltage i den offentlige debat? Så søg ind på Debattør- og kritikerskolen i København i efteråret 2020 senest 28. juni.

Scroll ned og bliv klogere

 • Hvad er Politikens Debattør- og kritikerskole?

  Et forløb for debatlystne og samfundsengagerede unge. Skolen klæder dig på til selv at deltage i den offentlige debat, og du bliver bedre til at forholde dig kritisk og kvalificeret til andre, der deltager i debatten.

  Debattør- og kritikerskolen løber hvert efterår i København og hvert forår i Aarhus.

  Hvem kan søge ind?

  Alle unge mellem 18-30 år kan søge ind. Dit uddannelsesniveau er underordnet – du skal bare have lyst til at lære, være engageret i samfundet omkring dig og brænde for at være med til at sætte en dagsorden.

  Det er afgørende, at du sætter tid af til at engagere dig i forløbet og deltage aktivt i både inspirationsaftener, feedbackmøderne, kurser og opgaveskrivning.


  Hvad består skolen af?

  • Inspirationsaftener: 6 onsdage fra 17-20 hvor deltagerne mødes til interviews, debat, øvelser og undervisning med Politikens journalister og landets bedste samfundsdebattører.


  • Skrivekursus: En hel dag fra kl. 10-17. Kursus i at skrive lettilgængeligt, klart og levende og at slå igennem med sit budskab.


  • Kursus i mundtlig debat: En hel dag fra kl. 10-17. Du får retoriske redskaber til at argumentere for dine budskaber og formidle dem klart og præcist.


  • Opgaver: Som en del af forløbet skal du øve dig i at skrive debatindlæg. Der er fire skriveopgaver i alt i forløbet.


  • Feedbackmøder: 6 onsdage- når vi ikke mødes til inspirationsaftenerne, mødes du med din feedbackgruppe og jeres træner, og I giver feedback på hinandens opgaver, inden de sendes ind til Politiken.

  Hvor og hvornår?

  Fra starten af september til slutningen af november 2020 i Politikens Hus i København. Første gang er onsdag 2. september 2020 og herefter hver onsdag frem til d. 25. november.

  Hvad koster det at være med?
  Prisen er 1.950 kr. For det får du undervisning af Politikens skribenter og undervisere, forplejning til arrangementerne, undervisningsmaterialer og et abonnement på Politikens e-avis i de tre måneder, forløbet varer.

 • Hvordan søger jeg?

  Send os en motiveret ansøgning, hvor du fortæller os, hvorfor vi netop skal vælge dig. Fortæl os, hvem du er, og hvilke sager du brænder for. Hvad er væsentligt for dig at debattere og biddrage til i den offentlige debat?

  Den motiverede ansøgning må fylde 500 ord (maks én A4-side). Vedlæg derudover et målrettet CV med relevante informationer om uddannelse, praktisk erfaring og din alder samt information om, hvor du har læst/hørt om Kritikerskolen.

  Vi udvælger deltagerne til efterårets forløb i starten af juli, og du får svar på mail.

  Vi glæder os til at høre fra dig.

  Hvad siger tidligere elever?

  “Jeg har lært utrolig meget. Det mundtlige- og skriftlige kursus var meget givende, og jeg er blevet en bedre debattør. Jeg tør at være med i en debat – det skræmmer mig ikke, fordi jeg ved, hvilke redskaber jeg skal bruge. Jeg kan kalde en stråmand ud og meget mere. Jeg har lært at være mere modig.”

  (Elev, forår 2019)


  “Jeg har fået konkrete, retoriske redskaber både mundtligt og skriftligt og forstået vigtigheden af at være konkret og klar i sit sprog, så læseren forstår det, man skriver, på den rigtige måde og ikke misser eller misforstår pointerne. Og så har jeg lært meget om FOKUS, fokus, fokus!”

  (Elev, forår 2019)


  “Jeg har udviklet mig meget! Jeg er blevet dygtigere mundtligt og skriftligt og har fået større tiltro til egen kunnen og fremtid. Derudover har det været inspirerende at møde så mange forskellige politiske holdninger i saglige debatter.”

  (Elev, forår 2019)

  Vil du vide mere?

  Angående COVID-19

  På efterårets semester på Kritikerskolen tager vi selvfølgelig hensyn til myndighedernes retningslinjer i forbindelse med COVID-19. Det vil sige, at vi er opmærksomme på de hygiejniske forhold, afstands- og arealkrav og regler for størrelser af forsamlinger.

  Dette forår har vi under kritikerskoleforløbet i Aarhus lært meget om digital omstilling og afvikling af Kritikerskolen. Derfor er vi forberedte på en eventuel omstilling, hvis coronavirussen skulle bryde ud med fornyet styrket. Ikke desto mindre håber vi selvfølgelig på et uforstyret og roligt forløb med tid til den sædvanlige fordybelse og socialisering, som vi har under et normalt kritikerskoleforløb.

  Se videoen til venstre, og bliv klogere på, hvad Kritikerskolen er.

  Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte projektleder Jacob Christian Eriksen på jacob.eriksen@pol.dk eller tlf. 4040 7492

  Du kan læse nogle af de artikler, tidligere elever har skrevet på Politiken.

  FacebookInstagram

  Annonce

  For abonnenter

  Annonce

  Podcasts

  Forsiden