0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Stjernekokkens sommermad:

Sådan får du det bedste ud af de nye kartofler

De nye kartofler er her. Den internationalt kendte kok og kogebogsforfatter Trine Hahnemann giver dig her 4 opskrifter med den vidunderlige knold.

30. april 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Perfekte nye kartofler

Colombus Leth
Foto: Colombus Leth

Jeg tror, de fleste, ligesom jeg, ser frem til årets allerførste kartofler; det er virkelig et af årets højdepunkter. Nye kartofler kan sagtens være et måltid i sig selv, serveret rygende varme med smør eller vendt i en ekstra god jomfruolivenolie eller en blanding af begge som i denne opskrift.

Kartoffelsalat med krydderurter og asparges

Colombus LLeth
Foto: Colombus LLeth

Hen imod slutningen af aspargessæsonen kan de første kartofler graves op. Kartoffel og asparges er sådan en god kombination. Den ene smager jord- og nøddeagtigt, den anden frisk og sødt. Server salaten som hovedret med brød, en grøn salat eller spejlæg på toppen.

Kartoffelkager med spinat og radiser

Colombus Leth
Foto: Colombus Leth

Dette er min ’nem aftensmad’-opskrift, når jeg har kartofler eller andre rester fra middagen før.

Dampet sommerkål med nye kartofler og friske ærter

Colombus Leth
Foto: Colombus Leth

Sommerkål har en let og mild smag. Jeg kan godt lide den rå eller stegt i smør med forskellige krydderier. Jeg spiser også tit dampet sommerkål om morgenen med et stykke rugbrød, et spejlæg og drysset med za’atar.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

For abonnenter

Annonce