0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
OPSKRIFT

Dahl med tomater og blomkål

Dahl er nemt, sundt og billigt. Her får du en stor portion, men du kan enten invitere venner til middag eller gemme resten til de næste dage.

3. juni 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 50 min.

Ingredienser

1 fed hvidløg
1 løg
500 g cherrytomater
olivenolie
240 g linser
6 dl vand
1 lille blomkålshoved
1 lime, saften heraf
salt og peber

Krydderier:
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. garam masala
1/2 tsk. chili i flager/knust chili

Tilbehør:
Papadums
Smagsneutral olie
Forårsløg
Cashewnødder
Frisk koriander
2 dl yoghurt naturel

1.

Pil hvidløg og løg, og hak dem fint. Skyl og halvér tomaterne – tag 4 fra til topping, som du skærer i kvarter.

2.

Svits hvidløg og løg i olivenolie i en gryde. Bland alle krydderierne sammen, og tilsæt dem til løgene og rør rundt.

3.

Kom tomaterne i gryden og rør rundt, så det hele blandes godt sammen.

4.

Tilsæt linser og vand, bring det hele i kog og lad det koge under låg i ca. 20 minutter.

5.

Del blomkål i små buketter, tilsæt dem til retten og lad dem simre med de sidste 10 minutter, til linser og kål er mørt. Smag til med salt, peber og limesaft.

6.

Steg papadums gyldne i rigeligt smagsneutral olie - de skal ikke have mere end nogle sekunder på hver side.

7.

Skyl forårsløg og skær i tynde skiver. Hak cashewnødderne. Skyl, tør og hak korianderen.

8.

Server dahl’en med en topping af yoghurt naturel, kvarte cherrytomater, forårsløg, koriander og cashewnødder med papadums til.

Redaktion:

Redaktør: Mette Mølbak

Tilrettelæggelse og produktion: Louis Raaschou

Assistent: Marie Vogelius

Tak til: Hahnemanns Køkkens for lån af lokaler

Annonce

  • Emma Sejersen
    Grønne hverdagsklassikere
  • Maja Ambeck Vase
    Gå på æblerov
  • Grønt studieliv
    24 nemme, billige og grønne opskrifter, der redder dit studieliv