0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Udnyt dine rester: Sådan tryller du brune bananer og tørt rugbrød om til vidunderlig mad

Tre råvarer er madskribent Mette Helbæk særlig glad for at have i fryseren frem for i skraldespanden: brød, ben og bananer. Læs hvorfor, og få ideer til, hvordan du bruger dem.

FOR ABONNENTER

Med ben i fryseren er der altid basis for at koge en suppe, selv når køleskabet ellers virker lidt tomt. Gem ben af alle typer firbenede dyr eller fugle i fryseren: lam, vildt, gris, okse, kylling, and. Både rå og tilberedte ben kan gemmes. Smid hele herligheden i en gryde med vand, når du har samlet nok, og tilføj lidt urter og masser af tålmodighed. Opskriften på knoglebouillon finder du længere fremme og desuden en idé til, hvordan du bruger den sammen med årstidens grøntsager. Andre hits med bouillon er risotto, congee, purésupper, sovser og gryderetter.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

  • Ditte Ingemann
    Sommer­opskrifter
  • Ditte Ingemann
    Her er 10 grønne grillopskrifter

Læs mere

Annonce