0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Theis Bothmann
Foto: Theis Bothmann

Skru op for det sorte krydderi, der giver nyt liv til din flade januar

Tag med til Sichuan, en provins, der ligger i det sydlige Kina. Hovedstaden i provinsen, Chengdu, kom i 2011 på Unesco’s liste over gastronomiske byer. Køkkenet er unikt ved sin eksplosive smag, præget af en voldsom anvendelse af bl.a hvidløg, chili og ikke mindst den ikoniske sichuanpeber. Det er den, der føles som tusindvis af bittesmå bedøvende eksplosioner på din tunge. En på samme tid ubehagelig og vanedannende fornemmelse. Vi har på de følgende sider fortolket fire ikoniske sichuanretter, så de er både nemme og lettilgængelige at prøve af i Danmark. Bare husk at passe på med chilien.

FOR ABONNENTER

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

  • Line Thit Klein
    Nye kartofler