0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

I Rwanda smøger nationen ærmerne op en gang om måneden

Den sidste lørdag i hver måned mødes indbyggerne i det lille afrikanske land for at samle skrald, reparere facader eller slå græs. Der er lovkrav om, at alle mellem 18 og 65 år skal deltage i rengøringsdagen umuganda – også præsidenten, som befolkningen mener, har hevet landet ud af en kulsort fortid.

FOR ABONNENTER

Siden 2007 har indbyggerne brugt denne dag på at samle skrald, bygge skoler, slå græs, klippe hæk eller reparere slidte facader. Alle raske borgere mellem 18 og 65 år smøger i disse timer ærmerne op og arbejder.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Corona­virus

Coronavirus har spredt sig fra Kina til det meste af verden, heriblandt Danmark. Mange er døde, andre kæmper med senfølger, og i længere perioder har vi levet med restriktioner som forsamlingsforbud og krav om mundbind.

Politiken opdaterer dagligt et overblik over antal indlagte og døde i Danmark – og resten af verden. Her kan du også se, hvornår du skal ringe til lægen.

En ny hjemmeside samler al information fra myndighederne. Den finder du her.

Annonce

Mere fra os

Annonce