0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Judith Betak
Foto: Judith Betak

Pan-American Highway – Perus Highway 1 – skærer gennem området med Nazca-linjerne. På den anden side af bjergkammen er der en flod og grønt og frodigt.

Perus mystiske tegninger: Nazca-linjerne er ørkenens hemmelige budskab og en mindst lige så stor attraktion som Machu Picchu

Der er ikke nær så mange besøgende i Nazca syd for Lima som i Machu Picchu. Men småflyene med turister summer som insekter over det storslåede og helt uforståelige anlæg.

FOR ABONNENTER

Hvordan? Og hvorfor? De to spørgsmål summer i hovedet, mens jeg sammen med syv andre turister i et lille fly kredser over det flade ørkenland lidt uden for Nazca i kystlandet syd for Lima. Og så melder endnu et spørgsmål sig: Hvem?

Hvem kom for 2.000-3.000 år siden over bjergene, som er gennemskåret af dale med floder og grønne områder, hvor man dengang som nu dyrker majs og grøntsager? Hvem var det, der så denne store flade og tørre slette og tænkte: Den er lige til at tegne på? Og hvorfor skulle streger, figurer og tegninger være så store, at de kun kan ses højt oppe fra himlen?

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce