0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Af de mange projekter, guiden Rekan Rasool har gang i, er hans hytte nær Bradostbjergets kløft noget nær det mest ambitiøse. Han vil genopbygge og et oldgammelt stenhus og lave det til vinterrefugium. Foto: Morten Søndergaard Larsen

Derfor trodsede jeg advarslerne og tog på camping blandt selvmordsdroner og kidnapninger

I et krigshærget land kan man finde de smukkeste små perler, både i naturen og i menneskeheden. Kom med til Erbil og Irakisk Kurdistans varme.

FOR ABONNENTER

Hvorfor?«, spørger en ung, næsten forbløffet iraker i en sløjt ventileret corona-skurvogn, som vi har fået lov til at gå ind i for at springe køen over – vi er trods alt et par hvide mænd – mens han udfylder vores testet-negativ-bevis.

Ja, hvorfor tage til det nordlige Irak? Hvor man kører forbi vejskilte til byen Mosul, som man stadig ikke er tilladt i nærheden af på grund af Islamisk Stats fortsatte tilstedeværelse. Et land, som Udenrigsministeriet i en meget bestemt rød bjælke fraråder alle rejser til, med undtagelse af nødvendige rejser til den nordlige region. Et sted, hvor det føles som at træde ind i en tændt varmluftsovn, når man går ud på gaden.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce