0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sara Maria Glanowski
Foto: Sara Maria Glanowski

Den femdobbelte verdensmester og ældste champion i boksehistorien Alicia 'Slick' Ashley og hendes træner, bokseguruen Hector Roca.

I klubben, hvor Mike Tyson og Muhammad Ali har trænet, regerer nu kvindelige stjerner: Dansk forfatter blev fighter og beretter om et af kønskampens mest brutale hjørner

Journalist Sara Maria Glanowski har i flere år skildret mennesker og miljøer på kanten af New York og tegner i bogen ’Skyggebokser’ et usædvanligt portræt af Amerika i kamp og forandring. Vi bringer et bearbejdet uddrag fra hendes tid som fighter i den legendariske bokseklub Gleason’s Gym, en testosteronghetto i Brooklyn, hvor Muhammad Ali og Mike Tyson engang trænede, men hvor de regerende verdensmestre for første gang i klubbens historie allesammen er kvinder.

FOR ABONNENTER

»Punch while you’re down there, baby!«, råbte han til en af sine fightere, der hang i tovene. »Don’t be lazy! Give me The Heat, baby, The Heat!«.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os

Annonce