0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Maratonløberen Abdi Ulad bor i Slagelse og er så småt gået i gang med træningen frem mod næste store udfordring.

»Alt ændrede sig dramatisk ved 22 kilometer«: Sådan gik det til, da den danske atlet Abdi Ulad løb sit livs maraton i Japan

Krisen kommer. Spørgsmålet er kun, om løberen kan svare igen. Maratonløberen Abdi Ulad lavede i december en vild præstation i Japan, da han løb den bedste danske tid for mænd i 30 år og klarede tidskravet til sommerens olympiske lege. Her er hans fortælling om udmarvende træning i Kenya, tvivl i Fukuokas modvind og ultimativ forløsning efter 42,195 kilometer. Der er dog et men: Løb han hurtigt nok?

FOR ABONNENTER

»Jeg var til et møde med sportschefen og landstræneren, hvor vi talte om, hvilket løb jeg skulle deltage i. Om jeg skulle satse på at løbe VM i maraton i Doha i oktober, eller om jeg hellere skulle løbe efter en direkte kvalifikation til OL med en hurtig tid. Jeg besluttede mig for at løbe et bymaraton, hvor jeg kunne løbe sammen med en gruppe af andre løbere, der også vil gå efter en hurtig tid. Den slags løb er typisk ikke så taktisk præget som et mesterskab, hvor der bliver løbet langsommere. Til et byløb vil alle bare løbe stærkt. Mit valg faldt på Fukuoka Marathon 1. december. Jeg tænkte, at det var en hamrende god idé at komme over og se, hvilket land Japan er, og hvad jeg skal forberede mig på, når jeg klarede kravet til OL. Jeg siger ’når’, for det var sådan, jeg havde det inde i hovedet. Jeg var overbevist om, at jeg kunne løbe hurtigere end 2.11.30, selv om min personlige rekord på 2.14 var et stykke derfra«.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden