0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jae C. Hong/Ritzau Scanpix
Foto: Jae C. Hong/Ritzau Scanpix

Michael Conlan blev dømt som taber af kvartfinalen ved OL i Rio de Janeiro, og det er en af de kampe, McLaren-rapporten identificerer som værende manipuleret. Conlan selv var ikke i tvivl om, at dommerne var bestukket, hvilket hans kropssprog efter afgørelsen tydeligt signalerer.

Irsk verdensmester gav dommerne fingeren, da han tabte. Fem år senere viser rapport, at nederlaget skyldtes bestikkelse

Richard McLaren påviste i 2015 den russiske stats dopingprogram. Nu får professoren ligene til at vælte ud af boksesportens skab.

FOR ABONNENTER

Penge gemt i tandpastatuber, natlige besøg på hotelværelser for at intimidere dommere og hemmelige tegn under kampene. Det er blot nogle få af de farverige ingredienser i den rapport om Det Internationale Bokseforbund (Aiba), juraprofessor Richard McLaren og hans team efter knap fire måneders arbejde forleden kunne offentliggøre. I rapporten afslører canadieren et veltilrettelagt bestikkelsesprogram, der var godkendt og blev gennemført med velsignelse fra forbundets topledelse og som kulminerede ved de olympiske lege i Rio de Janeiro for 5 år siden.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce