0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

EM-guldet i Tyskland blev det første i en lang række medaljer til dansk kvindehåndbold. På billledet ses (bagerst fra venstre) Marlene Jensen, Tonje Kjærgaard, Rikke Solberg, Heidi Astrup, Gitte Sunesen, Anja Byrial Hansen, Anne Dorthe Tanderup, Susanne Boilesen, og Anja Andersen. Siddende fra venstre: Janne Kolling, Conny Hamann, Camilla Andersen, Marianne Florman, Lene Rantala, Susanne Munk Lauritsen, Ulrik Wilbek og Anette Hoffmann.

Ulrik Wilbek: »Der kommer aldrig igen et hold som dette. Det kan I lige så godt glemme. Det gør der bare ikke. Det var sindssygt«

De danske håndboldkvinder indledte lørdag jagten på VM-medaljer ved slutrunden i Japan. For 25 år siden skrev deres forgængere i rødt og hvidt historie ved at vinde de første guldmedaljer nogensinde til spillets oprindelsesland. Gennembruddet fik især kvinder til at se sport i tv, og de høje seertal holder den dag i dag, selv om det aktuelle landshold mangler store personligheder som Anja Andersen.

FOR ABONNENTER

At holdet ikke var en døgnflue, skulle spillerne bevise ved historiens første EM-slutrunde, der året efter løb over halbrædderne i Tyskland, og turneringen blev en skelsættende begivenhed i dansk håndbolds historie, da et landshold iklædt den rød-hvide dragt for første gang nogensinde vandt guld ved et internationalt mesterskab. To gange – i 1962 og 1993 – havde kvinderne vundet VM-sølv, og den samme bedrift stod herrerne for i 1967.KUN I DAG:
Få digital adgang resten af året for 138 kr

Du kan også få 1 måned for 1 kr

Annonce