0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Toby Melville/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Toby Melville/Ritzau Scanpix

Britiske Jonathan Marray, kaldet Jonny, og danske Frederik Løchte Nielsen (ved baglinjen) kom lidt ad tilfældigheders veje til at danne par i double. Det viste sig at være en god kombination.

Boguddrag: Frederik Løchte var ikke bare tennisspiller. Han var tennisfan. Og dem er der ikke mange af i en selvhøjtidelig, management­styret milliardindustri

En af dansk sportshistories mest eventyrlige bedrifter fandt sted i sommeren 2012, da den stort set ukendte tennisspiller Frederik Løchte Nielsen ved en tilfældighed fik mulighed for at deltage i verdens mest prestigefulde tennisturnering. Indtil da havde han aldrig vundet så meget som en kamp på højeste professionelle niveau, men sammen med sin makker besejrede Frederik det ene sæt verdensstjerner efter det andet og endte med, som den første og eneste dansker nogensinde, at vinde Wimbledon. Forfatter og tennisekspert Anders Haahr Rasmussen har skrevet et ’tenniseventyr’ om, hvordan det gik til. Vi bringer her 1. kapitel fra bogen ’Da Frederik vandt Wimbledon’, som udkommer i næste uge.

FOR ABONNENTER

Frederik var ni år gammel, første gang farfar Kurt tog ham med til London og ud for at se Wimbledon. Stjernerne hed Pete Sampras og Steffi Graf, og Frederik sad dagen lang på tilskuerpladserne med øjne så store som tennisbolde. Han så Kenneth Carlsen tabe til Cedric Pioline, han så Jim Courier vinde over Stefan Edberg, han spiste en pizzaslice og kom forbi en bane, der stod helt tom. Frederik vidste godt, at det var forbudt, men han kunne ikke dy sig – han måtte lige røre ved græsset, bare hurtigt, for at mærke, hvordan det føltes. Mere fast og hård end nogen græsplæne, han nogensinde havde gået på. Meget flottere. Grønnere.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os